De grimme børn 2

Om forløbet

Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi er to af tidens mest anerkendte og producerende billedbogsforfattere og illustratorer, som begge har vundet priser for deres billedbøger.

”De grimme børn” er en typisk Fupz-billedbog. Fupz tager ofte temaer op i sine billedbøger, som kan være tabubelagte og grænseoverskridende. Han skriver både om død, sorg, skilsmisse og sammenbragte familier. Altid med et glimt i øjet og en slutning, hvor der er håb. ”De grimme børn” handler om de børn, som ingen vil kendes ved. Fupz forstørrer igennem bogen børns følelser af at være ensom og føle sig udenfor.

En billedbog bygger på et samspil mellem ord og billeder. Billedbogen har både en visuel og en verbal udtryksform, som spiller op til hinanden. Derudover adskiller billedbogen sig ved, at den ofte læses højt af en voksen for et barn. Når man arbejder med billedbøger, er det derfor vigtigt at arbejde med bogens samlede udtryk. Altså både billeder og tekst og forholdet mellem de to udtryk. Dette samlede udtryk kaldes ikonoteksten. Billeder og tekst kan mere eller mindre understøtte hinanden.